Jom la klik

!-- nuffnang -->

Ada ApaYang Awesome

Friday, 7 September 2018

Ostematrix Shaklee



Kenapa kita perlukan kalsium?

Untuk mengelakkan pereputan tulang. Sebut reput tulang macam seram ja kan. Yes, memang seram. Tak cukup bukan sekadar tulang ja reput, gigi pun reput, kuku rapuh, rambut gugur.

Kalsium kita boleh dapat dari sumber tenusu selain dari pemakanan harian kita. Tapi tak cukul jugak. Makin bertambah usia, makin banyak kalsium yang diperlukan.

Kenapa kalsium shaklee berbeza dari kalsium yang lain? Ini kerana kadar penyerapannya adalah 99%.formulanya sangat unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati. 

Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, maganes dan boron.
Semua bahan tu diperlukan untuk menyerap kalsium dengan lebih baik. 

Ketumpatan tulang akan semakin berkurang bila kita dah berusia 28 tahun keatas. So jangan skip kalsium tau.

Manfaat utama ostematrix shaklee
1. Menguatkan tulang
2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
3. Meringankan stress
4. Memperbaiki masalah haid
5. Mengurangkan kesakitan gastrik


1 TABLET OSTEMATRIX = 1 gelas susu = 80 biji badam

1 gelas susu senang ja nak minum, 80 biji badam jenuh kita nak mengunyah. Cara mudah amalkan lah ostemarix shaklee.
OSTEMATRIX bukan sekadar kalsium ja tau,shaklee ada tambahan vitamin lain.vitamin D berfungsi Bantu penyerapan ketahap maksimum

Contoh:
Ada kalsium saja penyerapan 50%
Tambah vitamin D penyerapan jadi 99%


SIAPA PERLUKAN OSTEMATRIX?
💟ibu menyusu
💟lelaki Dan wanita
💟ibu hamil
💟mereka yang xsuka minum susu
💟 mereka yang ada masalah badan lesu/letih
💟sakit2 badan
💟susah tidur/insomnia
💟mood swing/stress
💟period pain
💟sakit kepala/migrain
💟sakit2 sendi


INFO PENTING!!!!
Perlunya kalsium sebelum dan selepas KEHAMILAN
● Untuk Membina tulang dan gigi
● Untuk Melindungi ketumpatan tulang
● Untuk Membantu mengelakkan darah tinggi semasa kehamilan
● Untuk perkembangan bayi ~ susu ibu mengandungi 40% kalsium
**Ostematrix shaklee kalsium pilihan ibu hamil dan menyusu, 4biji per serving menyediakan 1000mg keperluan kalsium tubuh yg diperlukan.

PERINGATAN »»»» bekalan kalsium yg tidak mencukupi boleh menyebabkan ibu HAMIL terdedah kepada risiko preeclampsia, yg boleh membawa maut kepada ibu dan anak di dalam rahim. 


Bulan ni ada offer ostematrix, beli 3botol dapat diskaun 5%.dah memang murah jadi lagi murah. Nak order cepat2 klik link whatsapp ok 

http://kaktijualshaklee.wasap.my/
http://kaktijualshaklee.wasap.my/
http://kaktijualshaklee.wasap.my/


Hubungi saya dengan whatsapp/wechat/sms 013-5954808 Email : hayati1710@gmail.com https://www.facebook.com/IzatisShop https://www.facebook.com/pages/Pengedar-vitamin-Kuala-Ketil/632120276827757 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Thursday, 6 September 2018

Bisnes Online/side income..apa tu???


Bisnes online sangat mudah sebenarnya..sebab bisnes ni home based,xpayah sewa kedai..haa kat situ kita dah cut modal..modal yang perlu ada internet,smartphone @ laptop..modal nak mulakan bisnes jangan sesekali berhutang @ buat pinjaman.
.
Macam bisnes shaklee ni modal rm75 ja..income anda yang tentukan..nak sikit usaha sikit,nak banyak usaha pun kena banyak la. tak payah simpan stok, kita dropship dengan shaklee. mudah kan?
.
Jangan cakap tak tau nak mula..kalau xmula sampai bila pun kita xtau..cabar diri..Jom mula!!i dan 
bila dah join akan ada kelas coaching, coaching pun online ja, tak payah pening-pening fikir sapa nak jaga anak?, suami bagi tak?. semua tu tak payah fikir, awak ada smartphone yang boleh install telegram?.. kalau boleh sangat la bagus, coaching kami hanya di telegram, kadang-kadang kami ada webinar dengan super duper upline.

La ni zaman dah canggih, boleh join kelas live dekat instagram, live dekat facebook. Nak ka tak mau? Tepuk dada tanya selera. Benda dah mudah, tinggal kita nak usaha bagi dapat. Orang lain boleh, kita pun 200 kali lebih boleh dari dia. 
.
jangan cipta banyak alasan kalau nak berjaya..jalan ja,tak payah toleh dekat suara sumbang dikiri dan kanan. tak payah malu sebab kita online based, orang tak nampak muka kita pun. buat ja, buat ja, buat ja. nak berjaya bersam-sama  http://wasap.my/60135954808

From zero to hero, kita keluar dari comfort zone kita yang terlalu comfort tu.













Hubungi saya dengan whatsapp/wechat/sms 013-5954808 Email : hayati1710@gmail.com https://www.facebook.com/IzatisShop https://www.facebook.com/pages/Pengedar-vitamin-Kuala-Ketil/632120276827757 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tuesday, 4 September 2018

1001 Khasiat Vivix

Kembali bersiaran...

produk pilihan kalbu hari ni adalah..jeng jeng jeng



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

saja ja nak suruh scrolll sikit,senaman tangan. produk pilihan semestinya vivix.
okehh. Dia punya best tu sampai tahap tak tau nak explain lagu mana. Banyak testimoni kakti dapat pun memang suka vivix, shaklee tak bayar sesiapa pun untuk dapatkan testimoni, kami pengedar ni yang kumpul semua testimoni untuk yakinkan anda semua diluar sana yang belum cuba vivix.

Berbalik ke landasan yang sebenar  Vivix boleh dikatakan tonik kesihatan shaklee yang diekstrak dari anggur liar,lobak ungu,elderberry dan polyganum cuspidatum.
 








1001 KHASIAT VIVIX

  •  Berfungsi memperbaiki DNA sebab setiap hari tubuh kita akan mengalamikerosakan DNA yang berpunca dari radikal bebas..so vivix akan membantu melambatkan dan melindungi DNA.Sesuai diambil oleh individu yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser (kemoterapi).



  • Vivix juga membantu menguatkan sel-sel tubuh,semakin meningkat usia tubuh kita akan semakin kehilangan tenaga,oleh itu vivix akan memnbantu merperbaikin sel tenaga dalam tubuh badan kita



  • vivix juga membantu menguatkan sistem jantung,imuniti dan fungsi sendi dan boleh juga mengembalikan keremajaan,Pendek kata awet muda la.


10 KEBAIKAN VIVIX


  •  Awet muda & anti penuaan
  • Merencatkan sel kanser & mengelakkan kanser
  • Melindungi jantung,mengelakkan serangan penyakit kardiovaskular
  • Mengurangkan komplikasi diabetes/kencing manis
  • Meningkatkan & menyokong kesihatan sendi dan saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk
  • Membantu menurunkan berta badan
  • Menyokong kesihatan mata
  • Meningkatkan imuniti badan
  • Kesihatan menyeluruh tubuh badan


VIVIX BERKESAN UNTUK INDIVIDU???


  • Diabetes
  • Kolestrol tinggi
  • Penyakit kardiovaskular
  • Tekanan darah tinggi
  • Nyanyuk
  • Masalah sendi & tulang (arthritis, osteophorosis)
  • Gout
  • Cepat letih
  • Metabolisme rendah
  • Masalah kulit & bintik penuaan
  • Kanser & tumor
  • Katarak & masalah mata
  • Lemah daya tahan tubuh- lambat sembuh jika diserang sesuatu penyakit
  • SLE

tak semestinya individu yang ada masalah kesihatan saja sesuai amalkan vivix. individu yang sihat pun elok amalkan vivix, penyakit yang baru berputik, virus-virus yang baru nak membiak tu akan mati bila kita amalkan vivix. cegah sebelum terlambat.

Meremajakan kembali sel-sel badan kita. Sebab tu la depa-depa yang konsisten vivix ni, usia 40an pun nampak macam 40an.hampa tak jeles ka? Berjalan dengan anak orang boleh kata adik dengan kakak. Muda dan sihat luar dalam. Mai lekaih order dengan kakti.

NAK ORDER BOLEH PM SAYA
013-5954808 ID SHAKLEE:966204


Monday, 3 September 2018

Pengedar Shaklee Kuala Ketil

hai semua, kembali bersiaran

Hari ni nak bagitau yang saya ni nor hayati abdul halim ID: 966204 adalah pengedar sah shaklee dikawasan kuala ketil,sik, jeniang. kawasan sekitar tu saya COD (cash on delivery). Nama komersial kita KAKTI_JUAL_VITAMIN tau...boleh follow ig kakti ya.




Konsep COD mudah saja, bayar semasa terima barang. Tapi diingatkan ya, SERIOUS BUYER only. sebab pa kakti cakap macam tu. ye la, kita nak p COD pun guna minyak,guna tenaga dan guna masa. punya la berjanji, tapi bila kita sampai dia tak dak. jangan buat macam ni tau, kesian la kt orang sama. kita mudahkan orang insya allah allah mudahkan kita.

Jadinya, orang kuala ketil,sik,jeniang, sungai petani kalau nak vitamin shaklee sila call/whatspp kakti ya +6013-5954808. servis terbaik untuk anda, stok sentiasa ada.

Pos seluruh malaysia, postage pun maintain ja RM10, shaklee menggunakan courier swasta, memang selamat barang-barang yang anda order. Guna pulak kotak tebal, memang setakat jatuh sikit2 barang tak akan rosak.

Jangan lupa whatsapp kakti tau.harga istimewa untuk pelanggan kaktihttp://kaktijualshaklee.wasap.my/


Hubungi saya dengan whatsapp/wechat/sms 013-5954808 Email : hayati1710@gmail.com https://www.facebook.com/IzatisShop https://www.facebook.com/pages/Pengedar-vitamin-Kuala-Ketil/632120276827757 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Friday, 31 August 2018

Shaklee Milk Booster

Shaklee memang best..bukan nak puji sebab saya jual shaklee..dulu sebelum jual kakti pun jadi pengguna jugak..dulu jatuh cinta dengan cinch shake..kerana cinch shake berjaya buat kakti rasa kenyang lepas tu kakti terkurus
.
The latest produk yang sangat kakti suka la ni semestinya ESP..start minum dari mengandungkan faris 3 tahun lepas sampai la ni masih minum..sangat membantu penyusuan..kadang xsempat makan pun xrisau sebab ada esp,xdak la isu diserang gastrik sebab lambat makan😉timr meny


.
Susu memang meriah.kakti berjaya menyusukan faris selama 2tahun 7bulan..alhamdulilah rezeki anak..kenapa perlu suplimen untuk Bantu penyusuan?..bagi kakti sangat perlu sebab kita  tak ambil cukup nutrients dalam makanan harian kita..so esp ni la Bantu mencukupkan nutrients yang diperlukan ibu dan bayi.
.
Lain orang lain milk boosternya..tapi bagi kakti esp is the best milk booster😊😁


Set menyusu ni juga bukan sekadar nak membantu boost milk production tetapi juga untuk kebaikan kulit. Jangan terkrjut tau kalau tengok mommy yang amalkan set menyusu kulit depa semua gebu-gebu. set 2 in 1, susu meriah + kulit gebu. jimat sangat dah tu.










nak dapatkan set menyusu dengan harga terbaik?..jemput la PM kakti 013-5954808. kakti sedian membantu.




Hubungi saya dengan whatsapp/wechat/sms 013-5954808 Email : hayati1710@gmail.com https://www.facebook.com/IzatisShop https://www.facebook.com/pages/Pengedar-vitamin-Kuala-Ketil/632120276827757 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tuesday, 28 August 2018

Original vs Tiruan

assalamualaikum
Hari ni saja nak bebel topik ni sebab tadi sesambil dok scroll FB kakti terjumpa artikel remaja yang kulit mukanya jadi menggerutu,berkuping bernanah akibat pakai set penjagaan wajah satu jenama yang terkenal buat masa la ni.

Kesian tau,satu kesimpulan ja kakti boleh cakap,produk tu tak salah sebenarnya,mungkin produk yang dibeli remaja tu produk tiruan.Jadi bila dia pakai jadi makin teruk. Nasihat kakti sebelum nak beli sebarang produk kita kena kenal dari A-Z produk tersebut. macam mana rupa pembungkusannya, cop original punya macam mana.tengok perbandingan antara original dan tiruan.

Kat mana kami nak dapat info tu kakti?..zaman dah dah canggih,benda-benda macam tu hampa google ja la. kena juga faham setiap kandungan dalam sesuatu produk. Jangan main beli ja, sayang muka tu dik oi. Dah menggerutu macam tu nak salahkan siapa?, dah kena keluarkan modal berganda untuk rawat semula kulit muka.

Sebab tu la kakti dok bebel ni, biar mahal asal berkesan, biar mahal asalkan tahan lama, biar mahal asalkan kesan berpanjangan dan kekal.

muka rosak akibat beli produk kosmetik dipasar malam

adik-adik boleh baca lanjut dekat link tu ya, rajin-rajin lah membaca, tak rugi kalau ambil tahu walaupun kita tak pakai, mana tau kita boleh share dekat kawan-kawan kita yang menggunakan produk tersebut. sharing is caring.

kalau adik-adik tanya kakti, kakti pun ada pengalaman guna produk macam ni,biasa la darah muda la katakan. Nasib la cepat sedar, sebab diawal dua minggu penggunaan muka memang elok licin gebu. Lepas tu mula naik jerawat nanah, sakit tau tak. terus stop produk tu dan teruskan misi mencari produk organik. terjumpa la produk korea, mahal tapi hasil memang bagus. banyak tahun jugak guna, lepas tu kenal shaklee, terjebak la pulak dengan skincare shaklee.

Alhamdulilah shaklee memang terbaik. Tak cari lain dah. Adik-adik nak tau lanjut tentang skincare shaklee ni boleh whatsapp kakti ya www.wasap.my/60135954808 . Jangan malu jangan segan, tak beli pun tak pa, kalau beli kakti akan guide adik-adik sampai hampa puas hati dengan kulit hampa.

Nak repair balik skin hampa yang rosak tu hampa kena posa makeup, cuci muka pakai toner, pakai pelembap, sun protector. Brand apa? ,sila cari brand yang selamat, kalau tanya kakti of course la kakti suggest skincare shaklee. Lepas tu make sure hampa makan vitamin c, collagen, vitamin e dan Esp


Lepas tu guna youth skincare, confirm jelita dan cantik yang kekal lama. Kalau hampa stop guna kulit muka tak akan breakout dah. Maintain ja cantik. Nak lagi cantik kena la maintain guna. 


Hubungi saya dengan whatsapp/wechat/sms 013-5954808 Email : hayati1710@gmail.com https://www.facebook.com/IzatisShop https://www.facebook.com/pages/Pengedar-vitamin-Kuala-Ketil/632120276827757 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Monday, 27 August 2018

Nak kurus lepas bersalin?

Assalamualaikum


Hari ni nak kongsi sedikit pengalaman tentang kurus lepas bersalin. Dulu masa anak pertama memang semangat nak kurus dan alhamdulilah berjaya kurus dengan penurunan 10kg.Tapi tak kekal lama sebab melantak tak ingat dunia,salah diri sendiri.

Dek kerana melantak sesedap perut, badan pun macam belon kena pam angin, berat 40kg naik 55kg.ha padan muka, time tu baru kalut cari "ubat kurus" . Search kat google pun memang cari ubat kurus. Haha nasib baik la jumpa shaklee, kalau terjumpa ubat kurus yang lain tak tau la apa jadi kan.

Memang yakin dengan suplimen shaklee dan ambil keputusan nak beli dan terus register ahli. Alhmdulilah dua bulan consume dah nampak hasil.. Turun hampir 4kg dalam masa 2 bulan. Ok la tu kan, nak naik pun bertahun, nak kurus pun mesti la take time sikit. Proses tu makin turun dan makin turun dan decide terus untuk TTC untuk anak kedua.

Alhamdulilah asbab shaklee juga allah izinkan untuk hamil anak kedua. Sebelum ni tak dak rezeki sebab badan tam sihat, cepat letih dicampur dengan stress lagi.

Dipendekkan cerita, lepas melahirkan anak yang kedua ni memang tak dak angan-angan langsung nak kurus sebab nak menyusu badan. Ramai yang cakap menyusu tak boleh nak diet-diet. So saya memang pasrah la, gemuk pun tak pa la asalkan dapat menyusukan anak.

Ternyata salah sama sekali, kali ni saya berjaya turun dari 53kg-40kg dan alhamdulilah berat tu masih kekal sebab saya amalkan makan omega, lechitin & ESP. Diet pun memang saya jaga, makan makanan yang berkhasiat,kurangkan fast food,junk food. Pendek kata makan makanan yang di masak dirumah sahaja.

Bukan bermakna tak makan langsung, makan juga sekali sekala tapi kurangkan jumlah pengambilan.nak tahu lebih lanjut jom la whatsapp saya. Saya bantu anda kurus
kakti_jual_vitamin 013-5954808

Nak kurus nak sihat pun kena ada ilmu. Jom whatsapp, saya bantu anda kurus dan sihat❤️






 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.